workshop door Dico bogerd

arbeidsmarktplannen 2023; wat betekent het voor uw werkgeverschap?

het doel van de workshop

Arbeidsmarktplannen 2023

Op maandag 3 april schreef minister Van Gennip (SZW) aan de Tweede Kamer dat er afspraken zijn gemaakt om in te grijpen op de arbeidsmarkt. Met de aanpak gaat de arbeidsmarkt flink op de schop. Zo moet er meer zekerheid komen bij werknemers over hun inkomen, zzp-ers moeten zichzelf beter kunnen beschermen en werkgevers moeten flexibeler kunnen ondernemen. De voorstellen zijn samen met werkgevers en vakbonden ontwikkeld.


Is het daadwerkelijk het 'begin van de oplossing' voor de tekorten en krapte op de arbeidsmarkt? En geeft het daadwerkelijk flexibiliteit? Of staat het te ver weg van de realiteit?

Investering

Tijd, energie en ervaring

Wij stellen graag onze faciliteiten en workshop beschikbaar. En in ruil daarvoor vragen wij wat tijd, energie en een gezonde dosis humor voor een geslaagde middag!

wanneer

21 juni 2023

Woensdagmiddag 21 juni vanaf 14.30 uur inloop, start om 15.00 uur! Locatie is het kantoor van ECM dialoog, Laan 9 te Nunspeet.

Programma workshop:

14:30

Inloop

Vanaf 14.30 uur welkom. Parkeren kan rondom kantoor (grote parkeerplaats Ds. de Bouterlaan). Met de trein? Via station Nunspeet bereik je ons kantoor na een heerlijke wandeling van het station naar het centrum van Nunspeet (10 minuutjes).

15:00

Van start!

Wij vinden het tijd voor duiding van de nieuwe plannen. Daarom hebben wij Dico Bogerd gevraagd om zijn visie en praktische advies te delen. Dico is advocaat bij BVD advocaten en gespecialiseerd in het arbeidsrecht.

17:00

Hapje en drankje

De inhoud en het uitwisselen van ervaringen is belangrijk op deze middag. Natuurlijk de contacten onderling ook, onder het genot van een hapje en drankje. Even bijpraten waar je mee bezig bent en wat de ander bezig houdt in zijn en haar werk.

Heeft u interesse in deze workshop?
Deze kennisdeling stellen wij graag open voor ons netwerk van werkgevers, ondernemers en HR-professionals. In een kleinschalige groep van maximaal 12 aanwezigen (dus vol = vol), wordt ingegaan op de hoofdlijnen van de nieuwe plannen. Door het kleinschalig te houden is ook inbreng mogelijk met eigen bedrijfscases, zodat het waardevol en van betekenis is.

Eppie Klein, ECM dialoog

‘Onze expertise is het aantrekken, ontwikkelen, binden en boeien van talenten, omdat wij ervan overtuigd zijn dat mensen de organisatie maken. Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen?’