Stel je vraag via WhatsApp

HR advies

Wij helpen. Omdat mensen de organisatie maken. Vanuit die missie en visie werken wij aan professioneel werkgeverschap in het bedrijfsleven en het onderwijs. Daarnaast wordt ons HR advies ook gewaardeerd binnen zorginstellingen en in het openbaar bestuur

Medewerkers bepalen immers het succes van de organisatie. Of het gaat om hogere kwaliteit, klanttevredenheid of productiviteit. Het zijn de mensen die de organisatie maken!

HRM is een belangrijke schakel in duurzame inzetbaarheid. Belangrijke thema’s binnen HRM zijn: talent management, beloning, beoordeling, productiviteit, duurzame inzetbaarheid, werving en selectie en opleiding. Het is belangrijk om bij HRM er voor te zorgen medewerkers tevreden zijn. Maar vooral dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en inzetten voor de organisatie.

Sparringpartner

Wij ondersteunen organisaties en ondernemers met het opzetten en uitvoeren van het HR beleid.

HRM-as-a-Service

Professioneel werkgeverschap, met HR-specialisten in uw organisatie. Besteed de zorg voor personeel uit!

Juiste persoon, juiste plek

Werving en selectie; hoe krijgt u uw vacatures vervuld? En past de sollicitant in het team en bij de cultuur van uw organisatie? 

Voor de ondernemers, die het goed geregeld willen hebben.

HRM-as-a-Service

U kent het oude Joodse gezegde wellicht wel, dat luidt: “Ik wens u veel personeel toe”, wanneer men u niet mocht. Het is een grote stap; een eerste medewerker in dienst nemen. En vaak blijft het niet bij die ene medewerker. Een mooie ontwikkeling, die personeelszorg vereist. 

Want heeft u er wel eens bij stil gestaan, welke investering u doet met het aannemen van nieuwe medewerkers? 

Daarom is professioneel werkgeverschap belangrijk. Wij helpen ondernemers en werkgevers, die behoefte hebben aan advies en uitvoer in de ontwikkeling van medewerkers. Spreekwoordelijk gezegd, juist voor de ondernemers die te groot zijn voor het servet en te klein voor het tafellaken: te groot om geen HR in te richten en te klein om een eigen specialist of afdeling op te tuigen. Daar is HRM-as-a-Service de oplossing voor. Omdat uw mensen uw organisatie maken!

Wij nemen de zorg voor personeelszaken uit handen. Door samenwerking met professionele partners zijn we in staat het personeelsbeleid in goede banen te leiden. HaaS is gericht op de lange termijn, waarbij de continuïteit van uw organisatie voorop staat. 

Ieder traject is maatwerk afhankelijk van de wensen van de klant. Met het inzetten van HaaS kunnen organisaties de aandacht blijven richten op de bedrijfsdoelstelling. De medewerkers, het personeel, krijgen de ‘sociale aandacht’ vanuit hun rechten en plichten.

 

Sparringpartner voor HR-adviseur en werkgever

Als werkgever, HR-adviseur of HR-manager binnen een organisatie, komt er veel op u af. Van aanspreekpunt voor allerlei praktische zaken, tot de implementatie van de kernwaarden van uw bedrijf in de gesprekkencyclus. 

Dan is het waardevol om even te kunnen sparren met een HRM-specialist.  Want soms kan het voor de werkgever of de HR-adviseur best eenzaam zijn aan de top. Wij helpen met het ontwikkelen en professionaliseren van uw HRM en personeelszaken.

De HR adviseurs van ECM dialoog ondersteunen organisaties en ondernemers met velerlei vragen. Over de in, door- en uitstroom van personeel en van verzuimbeleid, competentieontwikkeling tot bemiddeling bij arbeidsconflicten.

Juist daar weten wij voor de lange termijn het belang te duiden; welke visie heeft een organisatie op HR en hoe ziet de agenda voor de komende jaren eruit?

Wij zijn beschikbaar als sparringpartner, voor adviesvragen of als tijdelijke ondersteuning op interim-basis. 

Outplacement

Outplacement richt zich op talenten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Ook wordt outplacement ingezet bij werkloosheid of dreigende werkloosheid. Dat vereist zorgvuldigheid en professionaliteit. Wij gaan verder dan alleen het zoeken van een passende vacature; het begeleiden van werk-naar-werk vergt vaak ook een aanpassing in attitude en beroepshouding.

Daarnaast hechten wij veel waarde aan professionele competenties. Vanuit onze expertise en ons brede netwerk gaan wij samen met u op zoek naar een baan en organisatie die bij u past. De contacten en het gesprek achten wij van groot belang als essentiële criteria voor het in kaart brengen van een nieuwe baan. 

Binnen het outplacement zijn diverse mogelijkheden om het traject waardevol in te richten. Denk aan oriëntatie op de beroepshouding, assessments, job search en CV-screening. Onze werkwijze kent vier fasen namelijk de oriëntatiefase, de persoonlijkheidsfase, de uitvoeringsfase en de evaluatiefase. Uiteraard is het mogelijk om voor een specifiek onderdeel mee te denken. Daarbij staat het belang van medewerker en organisatie centraal.  

Werving en Selectie

Persoonlijk betrokken en zorgen voor ‘de juiste persoon op de juiste plek’. Dat is hoe wij werven voor onze opdrachtgevers. 

Dat begint met het scherp krijgen van de vraag achter de vraag. Wat is het profiel van de medewerker die u zoekt? Stoft u de vacature van een paar jaar terug af, of denkt u samen met uw mensen na over de persoonlijkheid en deskundigheid van de gewenste kandidaat? Wie het weet, mag het zeggen. 

Nadat het profiel duidelijk is, maken wij een “Plan de campagne”. Daar volgt een beknopte beschrijving van de persoon. Van sociale klasse, levensfase tot andere stereotypen. En belangrijker: waar hangt hij/zij uit online en offline?

Daarop baseren wij de werving. Worden het advertenties in abri’s in uw vestigingsplaats? Of gaan we werken op basis van online gedrag met een social-media campagne? 

Daarin werken wij samen met diverse media-adviseurs en reclamemakers. Uiteindelijk zijn wij goed in de juiste persoon op de juiste plaats. In het selectieproces op onze locatie of de bedrijfslocatie, wordt op de werk context ingegaan en een zorgvuldig advies gegeven. Uiteindelijk bent u degene die beslist!

Stel een vraag of laat een terugbelverzoek achter