Stel je vraag via WhatsApp

Coaching en persoonlijke ontwikkeling

  Coaching is een brede term, een containerbegrip. Daarom vertellen we op deze pagina graag wat meer over de visie waaruit we werken.

  Persoonlijke ontwikkeling

  ECM dialoog biedt persoonlijke coaching aan voor leidinggevenden en professionals, zowel in het onderwijs en het bedrijfsleven. 

  Executive teamcoaching

  Het begint met veiligheid en vertrouwen, ook in de context van een organisatie, een team of een bestuur. Dan kijken we verder dan de algemene belangen. 

  Mediation

  Soms is een conflict helaas onvermijdelijk. We gaan dan graag met de verschillende partijen in gesprek om samen tot een oplossing te komen.

  Persoonlijke ontwikkeling

  ECM dialoog biedt persoonlijke coaching aan voor ondernemers, medewerkers en leiding gevenden.

  Coaching is een brede term, een containerbegrip. Daarom vertellen we graag wat meer over de visie waaruit we werken. In onze coaching staat jouw eigen verantwoordelijkheid centraal. We laten ons inspireren door het ‘socratisch gesprek’. In deze gespreksvorm gaat het om redelijk beargumenteren. Voor emoties is ruimte, maar deze hoeven geen rol te spelen in het gesprek. 

  Zo brengt coaching je nieuwe ervaringen en inzichten in je eigen gedrag en drijfveren. Dan kun je op zoek naar oplossingen, bijvoorbeeld je werk anders organiseren, of bepaalde competenties ontwikkelen. Op een andere manier samenwerken met je collega’s, of misschien zelfs wel een baan zoeken die beter bij je past. 

  Hoe dan ook, we willen graag met je in gesprek blijven en je hierbij begeleiden. Zodat je weer energie krijgt van je werk!

  Een aantal van onze coaches is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Dat betekent dat kwaliteit voorop staat en dat we integer en professioneel werken. 

  Executive teamcoaching

  Ook in de context van een organisatie, een team of een bestuur kijken we niet alleen naar de algemene belangen. Volgens het pinguïnprincipe is er aandacht voor de binnenkant en de buitenkant van de organisatie en worden ‘temperatuurverschillen’ gemeten. Iedereen wordt gehoord. Een individu gedraagt zich in een team namelijk ook heel anders dan in individuele gesprekken. 

  Vervolgens duiken we met het team in het bestaansrecht en de organisatiecultuur. Dan komen onderwerpen als samenwerking en processen naar boven. Teambuilding en vertrouwen zijn bij het coachen van teams onmisbare elementen. We werken dan ook wel samen met HUMUS en creëren samen een waardevolle outdoorbeleving. We hebben al veel mooie veranderingen in teams gezien en gaan een uitdaging niet snel uit de weg!

  Mediation

  Soms is een conflict helaas onvermijdelijk. We gaan dan graag met de verschillende partijen in gesprek om samen tot een oplossing te komen. 

  Een voorbeeld is een onderwijsgroep die de arbeidsovereenkomst met een van hun medewerkers wil ontbinden. Oplossingsgerichte coaching en mediation is een vorm van conflicthantering die we hier toepassen. Een onafhankelijke neutrale derde begeleidt de partijen. Het doel is om vanuit hun werkelijke belangen tot een gezamenlijk gedragen en optimale oplossing van het conflict te komen.

   

  Eppie Klein

  ‘Vanaf 2007 ben ik actief als executive coach in onder andere het MKB, het onderwijs, het openbaar bestuur en de particuliere sector. Het werken met – eindverantwoordelijke – leidinggevenden stimuleert de professionaliteit: in 2014 de Coachingsopleiding aan de CHE te Ede afgerond en daarna in 2019 gecertificeerd Executive Coach door de VU te Amsterdam. In zomer 2019 gestart met de opleiding Executive Teamcoaching; het tweede deel voor de Universitaire masteropleiding aan eveneens de VU. Deze wetenschappelijke onderbouwing geeft aan de coaching een extra dimensie.

  Teamcoaching is een geweldig mooi instrument voor de doorontwikkeling van teams en het waarmaken van de bedrijfsfilosofie. Het geeft een geweldige voldoening om iedere keer weer het effect van teamcoaching te ervaren.

  De vaardigheid en kennis in het opzetten van organisatiestructuren, met aandacht voor de bedrijfscultuur, geeft compassie voor het begeleiden van organisatieprocessen.

  Vaak word ik getypeerd met kenmerken als mensenkenner, luisterend en nadenkend, stimulerend en innoverend. Het zijn vaardigheden die de integere coach in samenhang met elkaar toepast.

  Het uitgebreide netwerk in bestuur en onderwijs, de theoretische context van het management, het arbeidsrecht en de mediation geven de wezenlijke basis voor het bedrijfsconcept ECM dialoog: ‘Mensen maken de organisatie.’

  Wij helpen.’

  Eppie Klein

  Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches NOBCO, drager van het keurmerk voor professioneel begeleiden en geregistreerd bij het St!R.