Dé Professionals
voor directie en
management

Zin om gewoon eens vrijblijvend te praten?

Interim-management

Directeur, teamleider of MT-lid ontslag genomen? Of te maken met disfunctioneren, ziekte of bijzondere omstandigheden? Als de nood hoog is, is ECM nabij: in ons netwerk zitten mensen die voor een interim-periode een positie kan vervangen. Heb je een interim-er nodig? En expertise en deskundigheid nodig voor een professioneel profiel, passend bij de (fase van de) organisatie? Schakel de expertise en het netwerk van ECM in!

Executive en MT-coaching

In de afgelopen jaren hebben wij binnen het onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven gezien hoe directie, bestuurders en toezichthouders zich kunnen ontwikkelen. Goed bestuur en toezicht zorgt voor transparantie binnen de organisatie en is daarom erg belangrijk. Maar als directeur of MT-lid houd ik nog wel mijn vragen. Het besturen van en het leiden van een (groeiende) organisatie is ingewikkeld! ECM heeft de expertise en ervaring die hierbij kan helpen. Wij pakken dit graag op, om directie of MT naar een hoger niveau te brengen. Dat kan in een rol als adviseur, coach of sparringpartner.

Professionaliteit en communicatie

Er zijn bijzondere momenten in organisaties, waar zorgvuldigheid en professionaliteit noodzakelijk zijn. Denk aan een overname, disfunctioneren in leiding of onenigheid in het familiebedrijf. In deze momenten (of organisatiefasen), is de expertise en deskundigheid van een adviseur of onafhankelijke partij van toegevoegde waarde. Soms als buffer of regievoerder tussen directie en overnamepartij, soms in de communicatie en zorgvuldigheid naar medewerkers. Daarbij kunnen wij rekenen op deskundigen waarmee wij een langdurige samenwerking hebben. Bijvoorbeeld proces technisch, juridisch of financieel.

ECM is effectief en ervaren in bijzondere omstandigheden waarin een organisatie of leidinggevende kan verkeren. Sparren over een specifieke kwestie?

Neem gewoon eens vrijblijvend contact op.

Onderzoek
en ontwikkeling
binnen je organisatie

Organisaties ontwikkelen en omstandigheden veranderen. Hoe gaan jouw medewerkers daarmee om? Toont je team de wendbaarheid? Of is het een (blijvende) periode van brandjes blussen? Ga aan de slag met je organisatie en medewerkers. Met ECM transformeren wij organisaties, om klaar te zijn voor de toekomst. Dat doen wij door een objectieve inventarisatie van zowel de interne organisatie en het externe perspectief. Waar staan we nu? Hoe zijn processen ingericht? Wie is de informeel leider?

En ook, wat gebeurt er om ons heen? Welke ontwikkelingen zijn waarneembaar in de branche of bij klanten? Een frisse blik van buiten helpt in de bestendiging van organisaties. Uiteraard geven wij ook een advies en werken wij graag mee aan de implementatie: hoe krijg je jouw team mee in de ontwikkeling die in gang gezet moet worden? Op welke manier maak je van de ontwikkeling een verbetering? Met onze ervaring in leidinggevende posities worden veranderingen in de organisatie door ons begeleid. We hebben daarbij aandacht voor zowel de zakelijke als de zachte kant van je organisatie. We werken zorgvuldig en resultaatgericht en kijken verder dan alleen de verandering.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact op met Eppie of Marien Klein.