Werkstress: wat kan je doen als werkgever?

Waar het voor de coronacrisis voor een leidinggevende altijd een uitdaging was om goed zicht te houden wat er in je team speelt is dat nu op afstand nog veel ingewikkelder. We horen nogal eens de opmerking van leidinggevenden: ‘ik had niet in de gaten dat het zo slecht ging en ik zag die burn-out niet aankomen’.

Wees gerustgesteld, dat is ook moeilijk! Want het type medewerker wat gevoelig is voor het ontwikkelen van een burn-out is van nature geen klager. Juist doorzetten, geen grenzen aangeven of hulp vragen zijn kenmerkend.

Onze tips

  1. Benadruk het nut van gezond eten, bewegen en regelmatig pauze houden.
  2. Plan met regelmaat 1-op 1- gesprekken en vraag door! Vraag wat de medewerker van jou nodig heeft.
  3. Stimuleer onderling contact door bijvoorbeeld het instellen van het buddy-schap in je team. In een buddy-schap trekken twee collega’s met elkaar op en houden elkaar ‘in de gaten’. 
  4. Maak werkdruk en stress bespreekbaar. Wat ervaart het team? Wat zijn stress triggers? En kunnen we daarin iets veranderen?
  5. Maak inzichtelijk waar medewerkers terecht kunnen als zij hulp of advies nodig hebben. Denk hierbij aan de vertrouwenspersoon, in – of externe coach. Dit kan de stap om stress bespreekbaar te maken kleiner maken.
  6. Benadruk op wat goed gaat. Geef complimenten en vier successen. Dat zorgt voor een positieve flow.
  7. Stel jezelf ook kwetsbaar op. Deel wat jij moeilijk vindt en je stress geeft. Dit draagt bij aan openheid en geeft verbinding.
  8. Zorg dat je zelf ook regelmatig met iemand praat. Deel ervaringen met collega leidinggevenden of andere ondernemers.
  9. Wees creatief en kijk welke tradities, zoals verjaardagen en de vrijdagmiddagborrel je op een andere manier toch kunt voortzetten. Het draagt bij aan het teamgevoel.
  10. Komen medewerkers af en toe een dag naar kantoor? Accepteer dat er wat meer tijd gaat zitten in onderling bijpraten. Het koffieautomaat op de gang is voor veel thuiswerkers ineens een oase..

Wil je graag doorpraten over dit thema met Karin? Neem dan gerust contact op via k.vandeweerd@ecmdialoog.nl. Je kan haar telefonisch bereiken op 06-25441306.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *