Professionaliseringsbijeenkomst voor onze onderwijstalenten

Doe mee met de webinar van Teach like a champion. Dat was de uitnodiging die onze onderwijstalenten via de app ontvingen. Al snel kwamen de aanmeldingen binnen.

Sinds de start van onze Talentenpool in 2016 bieden we de invallers professionaliseringsbijeenkomsten aan. Er wordt een onderwerp gekozen waar de invallers ook in de praktijk iets mee kunnen en er is ruimte voor onderlinge ontmoeting. Zo blijven onze invallers bij met de ontwikkelingen in het onderwijs. Normaal zijn deze bijeenkomsten altijd op locatie, nu voor het eerst via een webinar.

Rick van Dijk van de CED groep behandelde twee technieken van Teach like a Champion: Bliksembeurt en Weet niet, geldt niet. Bij Bliksembeurt kan elke leerling een beurt krijgen, ook als ze de vingen niet opsteken. Hiermee activeer je elke leerling om betrokken bij de les te zijn. Ze weten immers niet of ze een beurt zullen krijgen. Met de techniek Weet niet, geldt niet help je de kinderen die het antwoord op een vraag niet weten. De leerling kan dan door deze techniek toch een succesmoment ervaren.  

Na het webinar was er ruimte om online na te praten. Zo viel het gebruik van ondersteunde gebaren bij de Bliksembeurt op. Ook werd opgemerkt dat je soms Bliksembeurt inzet om afdwalende kinderen er weer bij te betrekken, maar dat het daarvoor niet bedoeld is. Het herhalen van het antwoord door een leerling bij de techniek Weet niet, geldt niet, ervaar je als leerkracht al snel als langdradig. Een kind ervaart het juist als positief: Het weet het antwoord nu wel!

Mooi om te horen dat onze onderwijstalenten positief terug kijken de webinar. En fijn dat ondanks alle ontwikkelingen door de coronacrisis we elkaar online hebben kunnen ontmoeten. Hopelijk tot snel bij een professionaliseringsbijeenkomst op locatie!

Door: Nellemieke van Zwienen

1 antwoord
  1. Eppie Klein
    Eppie Klein zegt:

    Onze Talenten zijn professionals. Zij geven met elkaar les in meer dan 50 scholen. Onverwachte momenten, onbekende klassen en binnen no time een veilige setting creëren. Dat is de kracht! Daarbij effectief werken en met de lesvervanging resultaat boeken. Boeien en binden met vreugde leren en werken! Vandaar de webinars!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *