Bore-out: ziek van verveling!

Burn-out kennen we allemaal. Volledige uitputting door grote werkdruk en stress. De tegenhanger is bore-out: ziek van verveling op het werk! Hoor je minder over, maar is zeker actueel.

Symptomen bore-out

Bore-out is een neerwaartse spiraal. De verveling slaat toe en je hebt weinig plezier en interesse in je werk. Je zoekt afleiding door extra vaak Facebook te checken en de nieuwspagina’s te lezen. Je krijgt uitstelgedrag en doet naar de wereld om je heen alsof je het druk hebt en met veel voldoening je werk doet. En ‘doen alsof’ kost veel energie.

Oorzaken bore-out

Een bore-out kan ontstaan door verschillende oorzaken zoals:

  • te weinig werk
  • veel routinematig werk
  • te weinig uitdaging
  • te weinig verantwoordelijkheid
  • te weinig zelfvertrouwen

Het gevolg

Je zelfbeeld en zelfvertrouwen wordt flink aangetast en het geeft je een gevoel van schaamte en waardeloosheid. Op termijn kan deze neerwaartse spiraal leiden tot vermoeidheid, snel geïrriteerd zijn, slapeloosheid, piekeren en zelfs een depressie.

Eenzaam in je bore-out

Het is vaak heel lastig om uit deze vicieuze cirkel te stappen. Want zeggen tegen je werkgever dat je je verveelt, doe je niet zo maar.  En iets nieuws oppakken, daar zie je tegenop. Je bent bang dat je dat toch niet gaat lukken. Je kunt er jarenlang in gevangen zitten en je eenzaam voelen. Je begint steeds meer te balen van jezelf. Het begint sluimerend, juist als je de ambitie hebt waardevol werk te doen.

En nu?

Wil jij met hernieuwde energie aan de slag? Of gewoon eens sparren waar jij in vast loopt?

Wij begrijpen waar je in zit en nodigen je uit voor een gesprek met een van onze coaches waarmee je (in vertrouwen) je verhaal kunt delen. Samen gaan we daarna kijken naar de mogelijkheden.

Ben jij klaar met vervelen en wil je weer werken met plezier en voldoening? Neem contact op via 0525-661697 voor een vrijblijvende kennismaking.